Speakers Corner

Speakers Corner 2023-11-14T19:10:04+02:00

Boek deze inspirerende voorbeelden.

Arjan Erkel

ex gegijzelde
(Artsen zonder Grenzen)

Op harde wijze heeft Arjan geleerd dat hij zichzelf kan verrassen, kan overtreffen en over veel meer kracht en invloed beschikt dan dat hij ooit had gedacht.

Van augustus 2002 tot april 2004 hielden gewapende en gemaskerde moslimrebellen hem 607 dagen gevangen onder erbarmelijke omstandigheden in Dagestan. Zijn gijzeling was een lange strijd tegen onzekerheid, stress, onduidelijkheid, eenzaamheid, wanhoop en een gebrek aan vertrouwen, veiligheid en comfort. Elke dag zou zijn laatste dag kunnen zijn.

Al snel heeft hij alles op alles gezet om het beste uit de situatie te halen. Dit door op zoek te gaan naar verbinding met zijn ontvoerders en door constant te reflecteren op zijn eigen gedrag. Werken aan veiligheid, vertrouwen en mogelijkheden in plaats van het nog erger te maken door negativisme en vijandigheid. Hij heeft zich moeten invechten, zelfs letterlijk. Hij is er achter gekomen dat hij zijn grenzen kan verleggen. Hij heeft geleerd wat geduld, discipline en volhouden echt in houden. Maar ook wat het betekent dat je tranen op zijn van verdriet. Hij heeft ervaren wat empathie kan bijdragen aan onderlinge relaties. Het hielp hem overleven.

Wilt u dat Arjan bij u een workshop of coaching komt verzorgen?

Zijn aanpak is herkenbaar en praktisch. Deelnemers staan uitgebreid stil bij de thema’s uit het ontgijzelingsmodel. Hoe intenser een ontwikkeltraject, hoe groter de effecten op samenwerking, communicatie, ambities, motivatie, creativiteit en openheid.

Voor wie?

Voor medewerkers en leidinggevenden. Deelnemers zijn bereid om open naar zichzelf en naar anderen te kijken.

Een workshop Ontgijzelen gunt mensen bezinning, vergroot de vrijheid van denken en doen en verhoogt de creativiteit en motivatie

Robin van Galen

Waterpolo-bondscoach en winnaar van Olympisch goud

U zult hem vast  herinneren als die coach die tijdens de Olympische Spelen in 2008 in het water werd gegooi….

Ja, hij was toen die man die jarenlang met twintig waterpolovrouwen in Zeist samenwoonde om uiteindelijk met dertien van hen in Peking te eindigen met een gouden medaille om onze nek. Althans, de speelsters kregen er eentje, de coach niet…Raar, maar zo zijn nu eenmaal de regels bij de Olympische Spelen.

Wilt u dat Robin bij u een presentatie komt verzorgen?

Hij neemt u mee met prachtige beelden en persoonlijke foto’s naar die fantastische Olympische Spelen van Beijing 2008. Korte anekdotes, prachtige waargebeurde verhalen en een samenvatting van alles wat deze unieke coach en zijn team hebben meegemaakt. Robin vertelt hoe hij samen met zijn begeleidingsteam de waterpolodames heeft klaargestoomd om optimaal te presteren in China. Authentiek en geheel in eigen stijl geef hij het geheim achter het succes prijs en tot slot laat hij u inzien hoe je ieder mens persoonlijk effectiever kan coachen en daardoor meer rendement kan halen uit een teamprestatie.

er]

Leergangen Levensvragen